Get Adobe Flash player

Kerékpározás

Címlap Miért kerekezek Tíz érv

Érvek a kerékpározáshoz

10 érv a kerékpározás mellett

 

1. Frissíti a vérkeringést
Az izmok megdolgozása, a testrészek megmozgatása élénkíti a vérkeringést.

2. Szíverősítő
A tartós erőkifejtés növeli az edzettséget, s előnyösen terhelhetővé teszi a szívet, a tüdőt. Ne vigyük azonban túlzásba a pedálozást, s főleg ne hajtsunk nagy forgalmú, szennyezett levegőn.

3. Gerincerősítő
A kerékpározás közben dolgoznak a hátizmok is, amelyek segítenek jó tartást adni a gerincnek.

4. Fogyaszt
Rendszeres kerékpározással óránként 250-300 kalóriát égethetsz el.

5. Formás láb
A rendszeres kerékpározással kidolgozott izmokat, formás lábakat szerezhetsz. Veszélyektől nem kell tartanod: a kerékpározás viszonylag veszélytelen sport, csak a gépkocsivezetőkre kell nagyon figyelni.

6. Stressz ellen
Mint általában a sportok, a kerékpározás is jótékonyan elfáraszt és megnyugtat egyszerre. Szép tájakon, nyugodt környezetben kiváló ellenszere a stressznek.

7. Gyorsaság
A kerékpár csak látszólag lassú közlekedési eszköz. A városi, kertvárosi forgalomban gyorsan és rövid úton célba juttat.

8. Könnyen kezelhető
A kerékpározás elsajátítása nem nagy „kunszt”. Ráadásul üzembiztos, könnyen szerelhető, javítható jármű.

9. Olcsó
A kerékpározás olcsó mulatság a többi közlekedési eszközhöz (kivéve a „lábbuszt”) képest. Használatát nem korlátozza a benzin árának emelése.

10. Sörrel is „megy”
A kerékpár hű útitárs, mindenhová el lehet vele jutni. Akkor is nyugodtan a hátára pattanhatunk, ha nincs több pénzünk útiköltségre, mint annak a sörnek az ára, amit majd úticélunkhoz érve leeresztünk torkunkon a kellemes elfáradás egészségére...