Címlap

Ami a Jooomla 2.5-ből kimaradt

 

 Éppen munkám kezdete előtt nem sokkal „engedték el” a stabil 2.5-öt. Már szemezgettem vele egy ideje, ezért valamennyire kézenfekvőnek tűnt, hogy ne a „régi, de jól bevált” 1.5-ben építsem fel a saját ego-oldalam. Elgondolást tett kezdte követni.

 

Kívánalmaim azért vannak: egy, ftp-vel is feltölthető, könyvtár/alkönyvtár szerkezetű képtár-rendszer, egy nagyon-nagyon barátságos text-editor, és egy remek  kis beépülő-plugin, amely, ha az írásokba beillesztek képet, és azt lekicsinyítem, végezze el a kis nézőkép legyártását, és a látogatónak „ugrassza elő” a nagyobb képet. [Lightbox funkció]. Természetesen mindezekre rendelkezésemre álltak a jól bevált szerkentyűk: Phoca gallery, JCE editor, Fbox bot. (ez a reklám helye.) Teljes EGY hetet elvacakoltam a JCE editorral, mert nem linkelte a képet, a világ minden kincséért sem akart barátságos keretek között szöveget tartani, és ha ki akartam nyitni teljes képpernyőre, a böngésző símán hamvába hullással elfeküdt...

 

Akkor megalkuszom. FCK editor. Fapad, kemény és ráz, de egye  fene... Az Fboxnak nincs 1.7-2.5-re adaptációja. Végigpróbáltam vagy négy lightbox-ot  is ígérő csicsásabbnál csicsásabb modult/plugint. Maradt a „nem linkel képet” probléma, és így nem tudom,  egyáltalán működnek-e? Nekem meg maradt a tanulság: járatlanért járt utat el ne hagyj! (És különben is, nincs nekem  semmi bajom  a jól bevált 1.5-ttel....). Így nem lettem super-csicsa-sokfelhasználós Joomla 2.5 tulajdonos. - Viszont mindent össze tudtam  rakni elképzeléseimnek megfelelően.

2012. 02. 16.